Мигдаль – це дуже затребуваний продукт, який користується особливою популярністю у таких сферах, як кулінарія, косметологія і медицина. До речі кажучи, з наукової точки зору мигдаль – ніякий не горіх, а косточковый плід, як, приміром, абрикос, персик або зливу. До речі, саме до зливі мигдаль найбільш близький.
Мигдаль звичайний – це велике дерево, яке іноді досягає 8 метрів у висоту. Плоди мигдалю мають білий або блідо-рожеве забарвлення.
В парфумерії мигдаль зазвичай використовуються в якості ефірних олій, також його застосовують у виготовленні косметичних засобів, пом'якшують шкіру.
Мигдаль широко поширений у народній медицині. Мигдальне масло часто використовують як протизапальний, болезаспокійливий, а також заспокійливий засіб. Крім цього, вважається, що мигдаль здатний підвищувати апетит і поліпшувати процеси травлення. Цікаво, що активоване вугілля виробляють з мигдальною шкаралупи.
Але найчастіше мигдаль, звичайно ж, використовується в кулінарії – його додають в торти, печиво, шоколад. А мигдальне молоко є непоганий і дуже навіть цікавою альтернативою для тих, хто не вживає у своєму раціоні продуктів тваринного походження. Так, в Іспанії вже протягом багатьох століть широко поширений напій під назвою орчату, який виробляють з мигдального молока.
Між іншим, відомий італійський лікер Амаретто своїм чудовим смаком зобов'язаний саме насіння мигдалю.
Разновидности миндаля
Первая разновидность – миндаль обыкновенный, вторая – миндаль горький. Горький миндаль в основном используется только в медицине, а в остальных отраслях практически не применяется. Обыкновенный же миндаль используется и в кулинарии, и в косметологии, и во многих других сферах.
Полезные свойства миндаля: