Продавець Кухар (інтернет магазин спецій, кави, цукрових декорацій, товари для кондитерів) розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2458 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

Кухар-інтернет магазин товари для кондитерів, приправи, спеції, цукрові прикраси, посипки.

+380 (67) 149-56-62
+380 (95) 312-59-80
+380 (97) 248-95-45
Менеджер з продажу

Барвники Харчові сухі

Харчові барвники – це добавки, що використовуються для додання певних кольорових характеристик різним продуктам, стравам, напоям.

Барвники за своїм походженням поділяються на:

  • природні (натуральні) ,
  • синтетичні,

Основу натуральних барвників, як правило, складають пігменти рослин. Забарвлення відбувається за рахунок каротиноїдів, флавоноїдів, бетаніну, рибофлавіну, хлорофілу і т. Д. Натуральні барвники не містять токсинів, однак для більшості з них встановлені допустимі добові дози (ДСД).

Синтетичними (штучними) барвниками – називаються харчові барвники, отримані методами синтезу і не зустрічаються в природі. Синтетичні барвники володіють значними технологічними перевагами в порівнянні з більшістю натуральних барвників, вони дають яскраві, кольори, які легко відтворити і менш чутливі до різних видів впливу, яким піддається матеріал у ході технологічного процесу. Всі ці сполуки добре розчинні у води, деякі утворюють нерозчинні комплекси з іонами металів і застосовуються в цій формі, для фарбування порошкоподібних продуктів.

Класифікація барвників за консистенцією, та як їх застосовувати:

  • сухі
  • рідкі
  • гелеві

 

Сухі барвники являють собою порошок, який або наноситися на виріб у сухому вигляді або розводиться за допомогою невеликої кількості кип'яченої води або горілки. Використовуються в основному для додання додаткового відтінку і оформлення дрібних деталей.

Рідкі барвники застосовуються для роботи з аерографією і забарвлення всіляких кремів і білкових мас. Також часто їх використовують як харчові барвники для мастики в домашніх умовах. Для цього кількість води, необхідне для її приготування, замінюють барвником. В результаті виходить виріб необхідного кольору.

Гелеві барвники – добре підійдуть для фарбування готової цукрової мастики або марципану, а також тіста і кремів. Є дуже концентрованими і дозволяють надавати виробам як яскраві кольори, так і ніжні відтінки. Оскільки в більшості гелевих добавок міститься гліцерин і глюкоза, їх не рекомендується застосовувати для фарбування білкового крему.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner