18 ₴/упаковка
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
Насіння маку використовували в їжу ще первісні люди. Археологи знаходять його під час розкопок неолітичних поселень в Швейцарії, біля Савої і Мілану в Італії. Як сільськогосподарську культуру мак вирощували у Вавилоні, Сирії, давній Греції і Риму, Єгипті. Арабські купці торгували маком в VII-VIII ст в Індії та Китаї.
В Україні культивують лише різновид маку снотворного — олійний мак з метою отримання насіння й олії для потреб харчової промисловості. Олійний мак цінний своїм насінням, в якому міститься 50 % високоякісної харчової олії і до 25 білкових речовин.
Олію добувають гарячим пресуванням. Вона має світло-жовтий колір, приємний смак і запах, добре засвоюється. Вважається однією з кращих серед рослинних олій. Олія, одержана холодним пресуванням, довго не гіркне. Її застосовують у харчовій і кондитерській промисловості.
Основні | |
---|---|
Виробник | Альт |
Країна виробник | Україна |
Тип спецій | Насіння маку |
Упаковка | Поліпропіленовий пакет |
Вага | 100 г |
Кількість в упаковці | 10 шт. |