53 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
Насіння маку використовували в їжу ще первісні люди. Археологи знаходять його під час розкопок неолітичних поселень в Швейцарії, біля Савої і Мілану в Італії. Як сільськогосподарську культуру мак вирощували у Вавилоні, Сирії, давній Греції і Риму, Єгипті. Арабські купці торгували маком в VII-VIII ст в Індії та Китаї.
В Україні культивують лише різновид маку снотворного — олійний мак з метою отримання насіння й олії для споживання харчової промисловості. Олійний мак цінний своїм насінням, в якому міститься 50 % високоякісної харчової олії і до 25 білкових речовин.
Олію добувають гарячим пресуванням. Вона має світло-жовтий колір, приємний смак і запах, добре засвоюється. Вважається однією з кращих серед рослинних олій.[1] Олія, одержана холодним пресуванням, довго не гіркне. Її застосовують у харчовій і кондитерській промисловості.
Основні | |
---|---|
Виробник | Ямуна |
Країна виробник | Україна |
Основні атрибути | |
Тип | Фасовані |
Тип продукції | Сушені |
Культура | Виноград |