21 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
На відміну від інших перців, рожевий не гострий і не пекучий, він має схожий на імбир солодкувато-перчений смак. Це м'які прянощі, які не забивають смак основної страви, а лише відтінюють його. Рожевий перець можна використовувати у стравах з м'яса, соусах, салатах, як овочевих, так і фруктових, у десертах, компотах чи сиропах. Завдяки кольору, рожевий перець часто додають до страв чи у суміші перців з декоративною метою. Однак, хоч на смак він негострий, але зловживати цими прянощами не можна, бо у великих кількостях вони можуть викликати алергічну реакцію.
Рожевий перець або бразильський чи перуанський перець, ескобілла, пірул — південноамериканські прянощі. З погляду ботаніки це зовсім не перець, а плоди двох видів дерев родини Анакардієвих — шинуса м'якого (Schinus molle L.) та шинуса фісташколистого (Schinus terebinthifolius L.). Перше дерево — це власне перуанський перець, а друге — бразильський. Ці дерева дають червоні плоди, розміром та формою схожі на звичайний чорний перець.
Рожевий перець найпоширеніший (на це недвозначно натякає назва) в Південній Америці. Окрім цього, його було завезено в деякі інші країни, наприклад його дикоростуча форма прижилася у Флориді, а в Європу він завозиться переважно з острова Реюньйон у Індійському Океані. У Європі використовується як екзотичні прянощі, в Україні вживається рідко і, зазвичай, потрапляє до нас в імпортних сумішах перців.
Основні | |
---|---|
Виробник | Запас |
Країна виробник | Україна |