Морська сіль — це різновид натуральної солі, яка добувається методом випаровування морської води під впливом сонячних променів. Таким чином, морська сіль отримує цілющу енергію сонячного світла. Важливою відмінністю від звичайної кухонної солі є значно більший вміст мінералів і мікроелементів, як-від: калій, магній, кальцій, марганець, залізо, мідь, цинк і т. ін. У складі морської солі знаходяться в мікро кількостях майже всі елементи таблиці Менделєєва. Якщо зі звичайної кухонної солі ці мікроелементи зазвичай видаляються в процесі очищення, то в натуральній морській солі, метод збирання якої практично не змінився упродовж віків, усі вони наявні. Нею приправляють овочеві салати, її використовують для приготування супів, при варінні макаронних виробів або просто підсолюють готові страви. Морська сіль має приємний, легкий смак і дозволяє створювати кулінарні шедеври із звичайних страв.