Продавец Кухар (інтернет магазин спецій, кави, цукрових декорацій, товари для кондитерів) развивает свой бизнес на Prom.ua 3 года.
Знак PRO означает, что продавец пользуется одним из платных пакетов услуг Prom.ua с расширенными функциональными возможностями.
Сравнить возможности действующих пакетов
Корзина
461 отзыв
Кухар-інтернет магазин товари для кондитерів, приправи, спеції, цукрові прикраси, посипки.
+380931297908
+380671495662
+380953125980
+380931297908

Барвники Жиророзчинні

Харчові барвники – це добавки, що використовуються для додання певних кольорових характеристик різним продуктам, стравам, напоям.

Барвники за своїм походженням поділяються на:

  • природні (натуральні) ,
  • синтетичні,

Основу натуральних барвників, як правило, складають пігменти рослин. Забарвлення відбувається за рахунок каротиноїдів, флавоноїдів, бетаніну, рибофлавіну, хлорофілу і т. Д. Натуральні барвники не містять токсинів, однак для більшості з них встановлені допустимі добові дози (ДСД).

Синтетичними (штучними) барвниками  – називаються харчові барвники, отримані методами синтезу і не зустрічаються в природі. Синтетичні барвники володіють значними технологічними перевагами в порівнянні з більшістю натуральних барвників, вони дають яскраві, кольори, які легко відтворити і менш чутливі до різних видів впливу, яким піддається матеріал в ході технологічного процесу. Всі ці сполуки добре розчинні у воді, деякі утворюють нерозчинні комплекси з іонами металів і застосовуються в цій формі, для фарбування порошкоподібних продуктів.

Класифікація барвників за консистенцією, та як їх застосовувати:

  • сухі
  • рідкі
  • гелеві

 

Сухі барвники являють собою порошок, який або наноситься на виріб у сухому вигляді, або розводиться за допомогою невеликої кількості кип’яченої води або горілки. Використовуються в основному для додання додаткового відтінку і оформлення дрібних деталей.

Рідкі барвники застосовуються для роботи з аерографією і забарвлення всіляких кремів і білкових  мас. Також часто їх використовують як харчові барвники для мастики в домашніх умовах. Для цього кількість води, необхідне для її приготування, замінюють барвником. В результаті виходить виріб необхідного кольору.

Гелеві барвники – добре підійдуть для фарбування готової цукрової мастики або марципану, а також тіста і кремів. Є дуже концентрованими і дозволяють надавати виробам як яскраві кольори, так і ніжні відтінки. Оскільки в більшості гелевих добавок міститься гліцерин і глюкоза, їх не рекомендується застосовувати для фарбування білкового крему.